


Fyllda quesadillas med majskräm och guacamole
249374409820009Fyllning:1 rödlök2 msk neutral olja1 fp svarta bönor, 380 g1 fp babyspenat, 65 g2 msk tomatpuré2/3 fp tacokryddmix, 20 g½ tsk saltQuesadillas:1 fp tortillabröd, 8 st1 fp riven ost, 150 g1 tsk neutral oljaMajskräm:1 fp majs, 380 g1 fp lätt créme fraiche, 2 dl 2 msk neutral olja½ tsk salt1/3 fp tacokryddmix, 10 g1 fp Guacamole, 150 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, bunke, mixerstav och skål. 2. Fyllning: Hacka rödlök. Hetta upp pannan med neutral olja och stek löken på medelhög värme i 3 min. Tillsätt sköljda svarta bönor, babyspenat, tomatpuré, tacokryddmix (2/3) och salt i pannan.
Stek i ytterligare 5 min.3. Quesadillas: Lägg ut 4 tortillabröd på bänken och fördela fyllningen och riven ost på bröden. Lägg resterande tortillabröd på toppen som lock och pressa med en handflata så att blandningen fördelas jämnt mellan bröden. Hetta upp pannan med neutral olja och lägg försiktigt ner en quesadilla åt gången och stek på medelhög värme i ca 2 min/sida. 4. Majskräm: Tillsätt avrunnen majs, lätt crème fraiche, neutral olja, salt och resten av tacokryddmixen i bunken och mixa till en kräm.
5. Servera quesadillan med majskrämen och guacamole.