Gårdsfisk med chilirostad potatis och paprikakräm
Gårdsfisk med chilirostad potatis och paprikakräm
Gårdsfisk med chilirostad potatis och paprikakräm

Gårdsfisk med chilirostad potatis och paprikakräm

149474075430006
Chilipotatis:1 fp potatis, 450 g½ tsk salt1 ½ tsk sambal oelek1 msk neutral oljaPaprikakräm:1 röd paprika¼ fp rostade solroskärnor, 50 g½ vitlöksklyfta2 msk neutral olja2 msk vatten½ tsk vitvinsvinäger2 krm saltGårdsfisk:1 fp gårdsfisk, ca 250 g½ tsk salt1 krm svartpeppar2 msk neutral olja1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, stavmixer, mixerbunke och stekpanna. 2. Chilipotatis: Dela potatis i halvor. Lägg ut potatisen på plåten och tillsätt salt, sambal oelek och neutral olja. Blanda runt allt på plåten. 3. Paprikakräm: Skär röd paprika i små bitar och lägg bitarna i ett hörn av plåten. Sätt sedan plåten mitt i ugnen i ca 25 min. Plocka ut paprikabitarna efter 15 min. 4. Paprikakräm forts.: Mixa de avsvalnade paprikabitarna med rostade solroskärnor, vitlöksklyfta, neutral olja, vatten, vitvinsvinäger och salt till en slät kräm i bunken. 5. Gårdsfisk: Krydda gårdsfisk med salt och svartpeppar. Hetta upp pannan med neutral olja. Stek fisken på hög värme 3 min/sida. Du kan steka fisken hårt så att den får en krispig yta. Du vet att fisken är klar när lamellerna särar på sig när du trycker på fisken. 6. Servera den nystekta fisken med chilipotatisen, paprikakrämen och salladsmix.