Gårdsfisk med chilirostad potatis och paprikakräm
Gårdsfisk med chilirostad potatis och paprikakräm
Gårdsfisk med chilirostad potatis och paprikakräm

Gårdsfisk med chilirostad potatis och paprikakräm

249374760930005
Chilipotatis:1 fp potatis, 900 g1 tsk salt3 tsk sambal oelek2 msk neutral oljaPaprikakräm:2 röda paprikor½ fp rostade solroskärnor, 100 g1 vitlöksklyfta½ dl neutral olja½ dl vatten½ tsk salt½ tsk vitvinsvinägerGårdsfisk:2 fp gårdsfisk, ca 500 g1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk neutral olja1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, stavmixer, mixerbunke och stekpanna. 2. Chilipotatis: Dela potatis i halvor. Lägg ut potatisen på plåten och tillsätt salt, sambal oelek och neutral olja. Blanda runt allt på plåten. 3. Paprikakräm: Skär röda paprikor i små bitar och lägg bitarna i ett hörn av plåten. Sätt sedan plåten mitt i ugnen i ca 25 min. Plocka ut paprikabitarna efter 15 min.4. Paprikakräm forts.: Mixa de avsvalnade paprikorna med rostade solroskärnor, vitlöksklyfta, neutral olja, vatten, salt och vitvinsvinäger till en slät kräm i bunken. 5. Gårdsfisk: Krydda gårdsfisk med salt och svartpeppar. Hetta upp pannan med neutral olja. Stek fisken på hög värme 3 min/sida. Du kan steka fisken hårt så att den får en krispig yta. Du vet att fisken är klar när lamellerna särar på sig när du trycker på fisken.6. Servera den nystekta fisken med chilipotatisen, paprikakrämen och salladsmix.