


Gårdsfisk med curryris
749094296330005Gårdsfisk- och rispanna1 fp gårdsfisk, ca 250 g 2 krm salt (gårdsfisk)1 gul lök1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 fp rotfruktstärningar, 200 g1 fp blandade bönor, 190 g 1 fp basmatiris, 150 g ¾ msk curry2 krm salt3 ½ dl vatten ½ msk buljongpulver, alt. ½ tärningSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl 1 tsk timjan2 krm salt 1 krm svartpeppar1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en gryta med lock.2. Gårdsfisk- och rispanna: Dela gårdsfisken i 2 cm stora bitar och krydda med salt. Hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs löken, pressad vitlök, rotfruktstärningar, sköljda blandade bönor, basmatiris, curry och salt på medelhög värme i 2 min. Tillsätt vatten och buljongpulver och sjud under lock i ca 10 min. 3. Lägg fisken över rispannan och sjud i ytterligare ca 5 min under lock.4. Sås: Blanda lätt crème fraiche, timjan, salt och svartpeppar i skålen. 5. Servera gårdsfisk- och rispannan med såsen och salladsmix.