![Gårdsfiskbiffar med rostad paprika, gurka och tzatziki Gårdsfiskbiffar med rostad paprika, gurka och tzatziki](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f349295984700008.jpg)
![Gårdsfiskbiffar med rostad paprika, gurka och tzatziki Gårdsfiskbiffar med rostad paprika, gurka och tzatziki](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s349295984700008.jpg)
![Gårdsfiskbiffar med rostad paprika, gurka och tzatziki Gårdsfiskbiffar med rostad paprika, gurka och tzatziki](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t349295984700008.jpg)
Gårdsfiskbiffar med rostad paprika, gurka och tzatziki
349295984700008Rostade grönsaker1 fp potatis, 900 g1½ gurka3 paprikor1 msk olivolja1 msk rosmarin1½ tsk salt1 tsk svartpeppar1 msk paprikapulverGårdsfiskbiffar1 fp fiskfärs, ca 500 g½ vitlöksklyfta1 tsk salt1 dl ströbröd3 msk neutral oljaTzatziki½ gurka½ vitlöksklyfta1 fp matyoghurt, 2 dl1 krm svartpeppar½ tsk saltSallad1 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 fp ruccola, 125 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en stekpanna, en blandbunke, en djup tallrik, två skålar och ett salladsfat.2. Rostade grönsaker: Halvera potatis, skär gurka i liknande storlek som potatisen, halvera paprika och ta ur kärnhuset. Krydda potatisen och paprikan på ugnsplåten med olivolja, rosmarin, salt, svartpeppar, paprikapulver och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min. När det är 10 min kvar lägg in gurkan.3. Gårdsfiskbiffar: Blanda fiskfärs, riven vitlök och salt i blandbunken. Forma till 4 biffar. Vänd biffarna i ströbröd i en djup tallrik. Hetta upp stekpannan på medelhög värmen med neutral olja och stek i ca 5 min per/sida. Fortsätt med nästa steg medan du steker.4. Tzatziki: Riv en halv gurka på rivjärnets grova sida. Blanda gurkrivet i den ena skålen tillsammans med riven vitlök, matyoghurt, svartpeppar och salt.5. Sallad: Blanda olivolja och balsamvinäger i den andra skålen. Lägg ut salladen på salladsfatet och dressa upp salladen med salladsdressingen.6. Servera de nyrostade grönsakerna tillsammans med biffarna, tzatzikin och salladen.