Gårdsfiskbiffar med rostad paprika, gurka och tzatziki
Gårdsfiskbiffar med rostad paprika, gurka och tzatziki
Gårdsfiskbiffar med rostad paprika, gurka och tzatziki

Gårdsfiskbiffar med rostad paprika, gurka och tzatziki

349295984700008
Rostade grönsaker1 fp potatis, 900 g1½ gurka3 paprikor1 msk olivolja1 msk rosmarin1½ tsk salt1 tsk svartpeppar1 msk paprikapulverGårdsfiskbiffar1 fp fiskfärs, ca 500 g½ vitlöksklyfta1 tsk salt1 dl ströbröd3 msk neutral oljaTzatziki½ gurka½ vitlöksklyfta1 fp matyoghurt, 2 dl1 krm svartpeppar½ tsk  saltSallad1 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 fp ruccola, 125 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en stekpanna, en blandbunke, en djup tallrik, två skålar och ett salladsfat.2. Rostade grönsaker: Halvera potatis, skär gurka i liknande storlek som potatisen, halvera paprika och ta ur kärnhuset. Krydda potatisen och paprikan på ugnsplåten med olivolja, rosmarin, salt, svartpeppar, paprikapulver och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min. När det är 10 min kvar lägg in gurkan.3. Gårdsfiskbiffar: Blanda fiskfärs, riven vitlök och salt i blandbunken. Forma till 4 biffar. Vänd biffarna i ströbröd i en djup tallrik. Hetta upp stekpannan på medelhög värmen med neutral olja och stek i ca 5 min per/sida. Fortsätt med nästa steg medan du steker.4. Tzatziki: Riv en halv gurka på rivjärnets grova sida. Blanda gurkrivet i den ena skålen tillsammans med riven vitlök, matyoghurt, svartpeppar och salt.5. Sallad: Blanda olivolja och balsamvinäger i den andra skålen. Lägg ut salladen på salladsfatet och dressa upp salladen med salladsdressingen.6. Servera de nyrostade grönsakerna tillsammans med biffarna, tzatzikin och salladen.