Gazpacho med basilika och surdegspavé
Gazpacho med basilika och surdegspavé
Gazpacho med basilika och surdegspavé
Gazpacho med basilika och surdegspavé
Gazpacho med basilika och surdegspavé

Gazpacho med basilika och surdegspavé

349934632390003
Vitlöksbröd½ fp basilika, 10 g1 vitlöksklyfta3 msk olivolja½ tsk salt½ fp surdegspavé, 2 stGazpacho½ fp basilika, 10 g1 fp körsbärstomater, 200 g1 minigurka1 paprika1 vitlöksklyfta½ tsk sambal oelek1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger1 tsk socker1 fp krossade tomater, 390 g1 tsk salt1 fp strimlade morötter, 250 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, bunke, stavmixer och skål. 2. Vitlöksbröd: Hacka basilikan och blanda hälften av basilkan med pressad vitlök, olivolja och salt i skålen. Dela surdegspavé och lägg ut på plåten, bre ut örtoljan på bröden och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.3. Gazpacho: Halvera körsbärstomater. Skär minigurka och gul paprika i 2 cm bitar. Mixa samman hälften av basilikan, grönsakerna, vitlöksklyfta, sambal oelek, olivolja, vitvinsvinäger och socker i bunken med stavmixern. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Mixa slätt.4. Toppa soppan med de strimlade morötterna. Servera med vitlöksbröden.