


Gazpacho med basilika och surdegspavé
349934632390003Vitlöksbröd½ fp basilika, 10 g1 vitlöksklyfta3 msk olivolja½ tsk salt½ fp surdegspavé, 2 stGazpacho½ rödlök½ fp basilika, 10 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 minigurka1 gul paprika1 vitlöksklyfta½ tsk sambal oelek1 msk olivolja2 msk vitvinsvinäger1 tsk socker1 fp krossade tomater, 390 g1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp strimlade morötter, 250 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, bunke, stavmixer och skål. 2. Vitlöksbröd: Hacka basilikan och blanda med pressad vitlök, olivolja och salt i skålen. Dela surdegspavé och lägg ut på plåten, bre ut örtoljan på bröden och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.3. Gazpacho: Hacka rödlök och hälften av basilikan. Halvera körsbärstomater. Skär minigurka och
gul paprika i 2 cm bitar. Mixa samman hälften av rödlöken, basilikan, grönsakerna, vitlöksklyfta, sambal oelek, olivolja, vitvinsvinäger och socker i bunken med stavmixern. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Mixa slätt.4. Toppa soppan med de strimlade morötterna och resten av rödlöken. Servera med vitlöksbröden.