


Gazpacho med basilika och surdegspavé
6499341223300011 fp surdegspavé, 4 stGazpacho1 rödlök1 fp basilika, 20 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 minigurka2 paprikor1 vitlöksklyfta½ tsk sambal oelek2 msk olivolja2 msk vitvinsvinäger1 tsk socker1 fp krossade tomater, 390 g1 tsk salt½ tsk svartpepparBönröra1 fp stora vita bönor, 380 g1 vitlöksklyfta3 msk olivolja½ tsk salt1 fp strimlade morötter, 250 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, bunke, stavmixer och skål. 2. Surdegspavé: Lägg surdegspavé på plåten med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 10–12 min.
3. Gazpacho: Hacka rödlök och basilika. Halvera körsbärstomater. Skär minigurka och paprika i 2 cm bitar. Mixa samman hälften av rödlöken, basilikan, grönsakerna, vitlöksklyfta, sambal oelek, olivolja, vitvinsvinäger och socker i bunken med stavmixern. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Mixa slätt. 4. Bönröra: Mosa sköljda stora vita bönor och blanda med pressad vitlöksklyfta, olivolja och salt i skålen.
5. Servera soppan toppad med rivna morötter och resten av rödlöken. Bre bönröran på bröden och servera vid sidan av soppan.