Gazpacho med basilika och surdegspavé
Gazpacho med basilika och surdegspavé
Gazpacho med basilika och surdegspavé
Gazpacho med basilika och surdegspavé
Gazpacho med basilika och surdegspavé

Gazpacho med basilika och surdegspavé

649934122330001
1 fp surdegspavé, 4 stGazpacho1 rödlök1 fp basilika, 20 g1 fp körsbärstomater, 200 g1 gurka2 paprikor1 vitlöksklyfta1 tsk sambal oelek2 msk olivolja2 msk vitvinsvinäger1 tsk socker1 fp krossade tomater, 390 g1 ½ tsk saltBönröra1 fp stora vita bönor, 380 g1 vitlöksklyfta3 msk olivolja½ tsk salt1 fp strimlade morötter, 250 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, bunke, stavmixer och skål. 2. Surdegspavé: Lägg surdegspavé på plåten med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 10–12 min. 3. Gazpacho: Hacka rödlök och basilika. Halvera körsbärstomater. Skär gurka och paprika i 2 cm bitar. Mixa samman hälften av rödlöken, basilikan, grönsakerna, vitlöksklyfta, sambal oelek, olivolja, vitvinsvinäger och socker i bunken med stavmixern. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Mixa slätt. 4. Bönröra: Mosa sköljda stora vita bönor och blanda med pressad vitlöksklyfta, olivolja och salt i skålen. 5. Servera soppan toppad med rivna morötter och resten av rödlöken. Bre bönröran på bröden och servera vid sidan av soppan.