Gnocchi med chorizo, paprika, tomat och ruccola
Gnocchi med chorizo, paprika, tomat och ruccola
Gnocchi med chorizo, paprika, tomat och ruccola

Gnocchi med chorizo, paprika, tomat och ruccola

449495712290005
Ugnsbakad chorizo1 fp färsk chorizo, 350 g2 paprikor1 msk olivolja½ tsk saltStekt gnocchi3 msk olivolja2 fp gnocchi, 1 kg½ tsk saltServering1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft (gärna grillfunktion). Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, traktörpanna och ett fat.2. Ugnsbakad chorizo: Dela chorizon i bitar och skär paprikor i klyftor. Lägg ut på plåten, ringla över lite olivolja och tillsätt salt. Sätt plåten högt upp i ugnen i ca 12 min.3. Stekt gnocchi: Hetta upp pannan med olivolja och stek gnocchin med salt på medelhög värme i ca 10 min. Den ska vara frasig och fått fin gyllenbrun färg på utsidan och kännas mjuk på insidan.4. Dela körsbärstomater. Lägg en bädd av ruccola i botten på fatet och toppa med tomaterna, den rostade paprikan och chorizon. Servera tillsammans med gnocchin.