Gräddig fisksoppa med tomat och basilika
Gräddig fisksoppa med tomat och basilika
Gräddig fisksoppa med tomat och basilika

Gräddig fisksoppa med tomat och basilika

149195122430005
Fisksoppa1 gul lök1 vitlöksklyfta1 zucchini 2 msk neutral olja1 msk tomatpuré1 fp matgrädde, 3 dl1 fp passarade tomater, 425 g2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)2 krm svartpeppar1 tsk oregano 1 fp kolja, ca 300g1 fp basilika, 20 g1 surdegsbaguette, 250 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en större kastrull.2. Fisksoppa: Hacka gul lök och vitlök. Skär zucchini i halvmånar. Hetta upp kastrullen med neutral olja och fräs löken, vitlöken och tomatpuré i ca 2 min på medelhög värme. Tillsätt sedan zucchinin och fräs i ytterligare 3 min så allt får lite färg.3. Baka av surdegsbaguette i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.4. Fisksoppa forts: Häll i matgrädde och passerade tomater i kastrullen. Tillsätt buljongpulver (alt. tärningar), svartpeppar, oregano och låt koka i minst 5 min. Skär kolja i 3 cm bitar och tillsätt i kastrullen. Sätt på lock och låt småkoka i 3 min tills fisken är genomkokt. Grovhacka basilika (även stjälkarna) och strö över grytan.5. Servera soppan tillsammans med baguetten.