Gratinerad portabello med örtig bönröra
Gratinerad portabello med örtig bönröra
Gratinerad portabello med örtig bönröra

Gratinerad portabello med örtig bönröra

349564214470004
Gratinerad portabello1 zucchini1 röd paprika1 rödlök1 fp portabellosvamp, 280 g1 fp persilja, 20 g 2 msk olivolja2 tsk timjan½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp fetaost, 150 g 4 port. valfritt gryn, ca 60 gram/portion. Örtig bönröra1 fp blandade vita bönor, 380 g1 vitlöksklyfta2 msk olivolja1 msk vatten1 tsk dragon½ tsk salt1 krm cayennepeppar1 fp salladsmix, 65 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram stekpanna, ugnsform 20 x 30 cm, kastrull med lock, bunke och stavmixer. 2. Gratinerad portabello: Tärna zucchini och röd paprika i 1 cm tärningar. Hacka rödlök. Bryt bort stammen på portabellosvamp och hacka bara stammarna i mindre bitar. Hacka persilja.3. Hetta upp olivolja i pannan och fräs grönsakshacket, timjan, salt och svartpeppar på medelhög värme i 5 min. Smula fetaost och blanda i hälften i pannan tillsammans med hälften av persiljan. Ta av pannan från värmen.4. Lägg svamphattarna med ovansidan nedåt i formen. Fördela grönsaksfräset på svamparna och toppa med resten av den smulade fetaosten. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.5. Koka valfritt gryn. 6. Örtig bönröra: Mixa sköljda blandade vita bönor och vitlöksklyfta i bunken. Tillsätt resten av persiljan, olivolja, vatten, dragon, salt och cayennepeppar i bönröran. 7. Servera de gratinerade svamparna med grynen, bönröran och salladsmix.