Gratinerad portabello med örtig bönröra
Gratinerad portabello med örtig bönröra
Gratinerad portabello med örtig bönröra

Gratinerad portabello med örtig bönröra

549355670860007
1 fp emmervete, 125 gGratinerad portabello1 zucchini1 paprika1 rödlök1 fp portabellosvamp, 280 g1 fp persilja, 20 g 1 msk olivolja2 tsk timjan½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp fetaost, 150 g Örtig bönröra1 fp blandade vita bönor, 380 g1 vitlöksklyfta2 msk olivolja1 msk vatten1 tsk dragon½ tsk salt1 krm cayennepeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, stekpanna, ugnsform 20 x 30 cm, bunke och stavmixer.2. Koka emmervete i kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen.3. Gratinerad portabello: Skär zucchini och paprika i 1 cm tärningar och hacka rödlök. Bryt bort stammen på portabellosvamp och hacka bara stammarna i mindre bitar. Hacka persilja.4. Hetta upp olivolja i pannan och fräs grönsakshacket, timjan, salt och svartpeppar på medelhög värme i 5 min. Smula fetaost och blanda i hälften i pannan tillsammans med hälften av persiljan. Ta av pannan från värmen.5. Lägg svamphattarna med ovansidan nedåt i formen. Fördela grönsaksfräset på svamparna och toppa med resten av den smulade fetaosten. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.6. Örtig bönröra: Mixa sköljda blandade vita bönor och vitlök i bunken. Tillsätt resten av persiljan, olivolja, vatten, dragon, salt och cayennepeppar i bönröran.7. Servera de gratinerade svamparna med emmervetet och bönröran.