Gratinerad portabello med örtig bönröra
Gratinerad portabello med örtig bönröra
Gratinerad portabello med örtig bönröra

Gratinerad portabello med örtig bönröra

549355670860007
Gratinerad portabello1 zucchini1 paprika1 rödlök1 fp portabellosvamp, 280 g1 fp persilja, 20 g 1 msk olivolja2 tsk timjan½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp fetaost, 150 g 2 portioner valfritt grynÖrtig bönröra1 fp blandade vita bönor, 380 g1 vitlöksklyfta2 msk olivolja1 msk vatten1 tsk dragon½ tsk salt1 krm cayennepeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram stekpanna, ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, bunke och stavmixer.2. Gratinerad portabello: Skär zucchini och paprika i 1 cm tärningar och hacka rödlök. Bryt bort stammen på portabellosvamp och hacka bara stammarna i mindre bitar. Hacka persilja.3. Hetta upp olivolja i pannan och fräs grönsakshacket, timjan, salt och svartpeppar på medelhög värme i 5 min. Smula fetaost och blanda i hälften i pannan tillsammans med hälften av persiljan. Ta av pannan från värmen.4. Lägg svamphattarna med ovansidan nedåt i formen. Fördela grönsaksfräset på svamparna och toppa med resten av den smulade fetaosten. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.5. Koka valfritt gryn enligt anvisningarna på förpackningen.6. Örtig bönröra: Mixa sköljda blandade vita bönor och vitlök i bunken. Tillsätt resten av persiljan, olivolja, vatten, dragon, salt och cayennepeppar i bönröran.7. Servera de gratinerade svamparna med grynen och bönröran