Gratinerad torskfilé på krämig spenatbädd
Gratinerad torskfilé på krämig spenatbädd
Gratinerad torskfilé på krämig spenatbädd

Gratinerad torskfilé på krämig spenatbädd

349934424290008
Spenat1 msk smör1 fp babyspenat, 65 g 2 krm salt1 krm svartpepparTorskfilé1 fp torskfilé, ca 600 g ½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp dill, 20 g Sås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 dl vatten½ msk majsstärkelse1 msk svensk senap1 tsk buljongpulver, alt. ¼ tärning1 fp riven parmesan, 50 g 1 fp potatis, 900 g 1 broccoliGrönsaker1 fp snackmorötter, 200 g 1 gul paprika
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en stekpanna, ugnsform 20 x 30 cm, kastrull med lock och serveringsfat.2. Spenat: Hetta upp smör i pannan och fräs babyspenat på medelhög värme i ca 2–3 min. Lägg i formen och krydda med salt och svartpeppar.3. Torskfilé: Krydda torskfilé med salt och svartpeppar och lägg ovanpå spenaten i formen. Hacka dill och fördela på fisken.4. Sås: Vispa ihop lätt crème fraiche, vatten, majsstärkelse, svensk senap och buljongpulver (alt. tärning) i bunken. Häll blandningen över fisken och toppa med riven parmesan. Stek mitt i ugnen i ca 20 min.5. Koka potatis i lättsaltat vatten. Skär broccoli i bitar och buketter och låt koka med de sista 3 min av potatisens koktid.6. Grönsaker: Skär snackmorötter i slantar och gul paprika i 2 cm stora bitar. Lägg på fatet.7. Servera den gratinerade torsken med potatisen, broccolin och grönsaksfatet.