Gratinerad ugnsbakad fisk med kokt potatis, morot och brocco
Gratinerad ugnsbakad fisk med kokt potatis, morot och brocco
Gratinerad ugnsbakad fisk med kokt potatis, morot och brocco

Gratinerad ugnsbakad fisk med kokt potatis, morot och brocco

149146815980008
Kokt potatis och grönsaker1 fp potatis, 450 g1 broccoli1 fp morötter, 300 gGratinerad fisk 1 fp sej, ca 600 g½ tsk salt 1 fp matlagnings grädde, 3 dl1 msk buljongpulver, alt 1 tärning1 msk majsstärkelse2 msk tomatpuré1 tsk dragon1 fp riven hårdost, 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnssäker form 20 x 30 cm, en stor kastrull och en liten kastrull.2. Kokt potatis och grönsaker: Koka upp rikligt med saltat vatten i den stora kastrullen. Koka potatisen ca 20 min. Dela broccoli i buketter och bitar (skala stjälken). Skala skär morötterna i sneda bitar på ca 3 cm. Tillsätt morötterna och broccolin i potatisvattnet när ca 5 min av koktiden återstår.3. Gratinerad fisk: Lägg ut fisken i ugnsformen och salta. Tillsätt matlagningsgrädde, buljongpulver/tärning, majsstärkelse, tomatpuré, dragon i den lilla kastrullen och koka upp under omrörning. Häll såsen över fisken och strö över riven hårdost. Sätt formen högt i ugnen i ca 10 min. Känn med en kniv eller gaffel om fiskköttet faller isär, då är den genombakad.4. Häll av potatisen och grönsakerna i ett durkslag. Ta ut den gratinerade fisken ur ugnen. Redo att serveras, smaklig måltid!