Grekisk bulgur- och grillostsallad, oliver och yoghurt
Grekisk bulgur- och grillostsallad, oliver och yoghurt
Grekisk bulgur- och grillostsallad, oliver och yoghurt

Grekisk bulgur- och grillostsallad, oliver och yoghurt

549216350880001
Bulgur5 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)2 tsk paprikapulver 1 fp bulgur, 250 gGrekisk bulgursallad1 rödlök1 gurka1 fp körsbärstomater, 250 g2 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 fp snacksoliver, 70 g1 vitlöksklyfta2 krm salt2 krm svartpepparStekt grillost2 fp grillost, 400 g1 msk neutral olja1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, kastrull och en stor salladsskål.2. Bulgur: Koka upp vatten, buljongpulver och paprikapulver. Tillsätt bulgur och låt sjuda under lock i ca 8 min. Fortsätt med nästa steg under tiden.3. Grekisk bulgursallad: Halvera och skiva rödlök, tryck till gurkan lätt med handen så den börjar spricka och skär sedan i mindre bitar. Halvera tomater. Blanda grönsakerna i salladsskålen tillsammans med olivolja, balsamvinäger, snacksoliver, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Blanda i bulguren.4. Stekt grillost: Skär grillost i 2 x 2 cm bitar. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek grillosten gyllen runt om i ca 3 min på medelhög värme.5. Toppa bulgursalladen med grillosten och servera yoghurten vid sidan av.