Grekisk kycklingplåt med tzatziki
Grekisk kycklingplåt med tzatziki
Grekisk kycklingplåt med tzatziki
Grekisk kycklingplåt med tzatziki
Grekisk kycklingplåt med tzatziki

Grekisk kycklingplåt med tzatziki

549934115140005
Kycklingplåt:2 msk olivolja½ msk honung1 tsk oregano½ tsk rosmarin½ tsk paprikapulver1 tsk salt2 krm svartpeppar1 fp kycklingben, ca 900 g 1 zucchini1 paprika1 fp morötter, 300 g1 gul lök1 fp bulgur, 250 g1 fp snackoliver, 70 g1 fp ruccola, 65 g1 fp tzatziki, 200 ml
0 kr
1. Förbered: sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt, bakplåtspapper, kastrull och skål. 2. Kyckling: Blanda olivolja, honung, oregano, rosmarin, paprikapulver, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner kycklingben i marinaden. Lägg kycklingen på plåten och stek i mitten av ugnen i 15 min. 3. Skär zucchini i 1 cm tjocka kvartar och strimla paprika i 3 cm bitar. Skala och skär morötter i 1 cm stavar. Skär gul lök i 8 klyftor. Lägg grönsakerna på plåten tillsammans med kycklingen och stek i ytterligare 15 min. 4. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Ta ut plåten och toppa den med oliver och ruccola. Servera med grynen och tzatzikin.