Grekisk kycklingplåt med tzatziki
Grekisk kycklingplåt med tzatziki
Grekisk kycklingplåt med tzatziki
Grekisk kycklingplåt med tzatziki
Grekisk kycklingplåt med tzatziki
Grekisk kycklingplåt med tzatziki
Grekisk kycklingplåt med tzatziki
Grekisk kycklingplåt med tzatziki

Grekisk kycklingplåt med tzatziki

549934115140005
Kycklingplåt:2 msk olivolja½ msk honung1 tsk oregano½ tsk rosmarin½ tsk paprikapulver1 tsk salt2 krm svartpeppar1 fp kycklingben, ca 900 g 1 zucchini1 paprika1 fp morötter, 300 g1 gul lök1 fp bulgur, 250 g1 fp snackoliver, 70 g1 fp ruccola, 65 g1 fp tzatziki, 200 ml
0 kr
1. Förbered: sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt, bakplåtspapper, kastrull och skål.2. Kyckling: Blanda olivolja, honung, oregano, rosmarin, paprikapulver, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner kycklingben i marinaden. Lägg kycklingen på plåten och stek i mitten av ugnen i 15 min.3. Skär zucchini i 1 cm tjocka kvartar och strimla paprika i 3 cm bitar. Skala och skär morötter i 1 cm stavar. Skär gul lök i 8 klyftor. Lägg grönsakerna på plåten tillsammans med kycklingen och stek i ytterligare 15 min.4. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.5. Ta ut plåten och toppa den med oliver och ruccola. Servera med grynen och tzatzikin.