Grillad aubergine med couscoussallad och labneh
Grillad aubergine med couscoussallad och labneh
Grillad aubergine med couscoussallad och labneh

Grillad aubergine med couscoussallad och labneh

549015023060008
Cosucoussallad1 fp couscous, 250 g½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 rödlök1 fp körsbärstomater, 200 g1 minigurka1 paprika1 fp salladsmix, 60 g 2 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparGrillad aubergine2 aubergine2 msk olivolja (pensling)½ tsk salt2 krm svartpeppar2 msk olivolja (stekning)1 fp labneh vitlök/mynta, 200 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, serveringsfat och stekpanna.2. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen, tillsammans med buljongpulver (alt. tärning).3. Couscoussallad: Finhacka rödlök och halvera körsbärstomater. Tärna minigurka och paprika i 1 cm bitar. Blanda grönsakerna, salladsmix, olivolja, salt och svartpeppar på fatet. Låt grynen svalna något och blanda sedan med grönsakerna.4. Grillad aubergine: Skär aubergine i 1 cm skivor på längden. Pensla på olivolja och strö över salt och svartpeppar på skivorna. Hetta upp pannan med hälften av olivoljan och fräs aubergineskivorna i 3 min/sida på hög värme i omgångar. Lägg till resten av olivoljan för andra stekomgången.5. Servera couscoussalladen med de grillade auberginerna och labneh.