


Grillad aubergine med couscoussallad och labneh
949835381380008Grynsallad1 fp couscous, 125 g1 tsk buljongpulver (alt. ¼ tärning)½-1 rödlök1 fp körsbärstomater, 200 g1 paprika1 fp salladsmix, 30 g 1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparGrillad aubergine1 aubergine2 msk olivolja (pensling)2 krm salt1 krm svartpeppar2 msk olivolja (stekning)1 fp labneh vitlök/mynta, 200 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, serveringsfat och stekpanna.2. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med buljongpulver (alt. tärning) .3. Grynsallad: Finhacka rödlök, halvera körsbärstomater och skär paprika i 1 cm bitar. Blanda grönsakerna, salladsmix, olivolja, salt och svartpeppar på fatet. Låt grynen svalna något och blanda sedan med grönsakerna.4. Grillad aubergine: Skär aubergine i 1 cm skivor på längden. Pensla på olivolja och strö över salt och svartpeppar på skivorna. Hetta upp panna med hälften av olivoljan och fräs auberginskivorna i 3 min/sida på hög värme i omgångar. Lägg till resten av olivoljan för andra stekomgången.5. Servera grynsalladen med de grillade auberginerna och labneh.