Grillad aubergine med couscoussallad och labneh
Grillad aubergine med couscoussallad och labneh
Grillad aubergine med couscoussallad och labneh

Grillad aubergine med couscoussallad och labneh

949835381380008
Grynsallad1 fp couscous, 125 g1 tsk buljongpulver (alt. ¼ tärning)½-1 rödlök1 fp körsbärstomater, 200 g1 paprika1 fp salladsmix, 30 g 1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparGrillad aubergine1 aubergine2 msk olivolja (pensling)2 krm salt1 krm svartpeppar2 msk olivolja (stekning)1 fp labneh vitlök/mynta, 200 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, serveringsfat och stekpanna.2. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med buljongpulver (alt. tärning) .3. Grynsallad: Finhacka rödlök, halvera körsbärstomater och skär paprika i 1 cm bitar. Blanda grönsakerna, salladsmix, olivolja, salt och svartpeppar på fatet. Låt grynen svalna något och blanda sedan med grönsakerna.4. Grillad aubergine: Skär aubergine i 1 cm skivor på längden. Pensla på olivolja och strö över salt och svartpeppar på skivorna. Hetta upp panna med hälften av olivoljan och fräs auberginskivorna i 3 min/sida på hög värme i omgångar. Lägg till resten av olivoljan för andra stekomgången.5. Servera grynsalladen med de grillade auberginerna och labneh.