Grillad entrecôte med rostad potatis, grillad majs & trippel
Grillad entrecôte med rostad potatis, grillad majs & trippel
Grillad entrecôte med rostad potatis, grillad majs & trippel

Grillad entrecôte med rostad potatis, grillad majs & trippel

249026986000001
Rostad potatis1 fp potatis, 450 g1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparTomatsallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 msk balsamvinäger 1 msk olivolja 2 krm salt1 fp ruccola, 65 gMajs1 fp majskolvar, 2 st2 krm paprikapulver1 krm cayennepeppar2 krm salt1 msk olivoljaEntrecote1 fp entrecote, ca 450 g½ tsk salt2 krm svartpeppar½ msk olivolja3 sorters sås från Urban Deli, 300 g(Chipotle bea, Tomatchutney, Whiskeysås)
0 kr
1. Förbered: Tänd grillen eller ta fram en stekpanna. Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en salladsskål och en ugnsplåt med bakplåtspapper.2. Rostad potatis: Lägg ut potatisen på plåten, tillsätt olivolja, salt och svartpeppar. Blanda runt och sätt plåten mitt i ugnen i ca 25 min.3. Tomatsallad: Halvera tomater. Blanda med balsamvinäger, olivolja och salt i salladsskålen. Vänd ner ruccola precis innan servering.4. Grillad majs och entrecote: Dela eller kvarta majskolvarna och krydda med paprikapulver, cayennepeppar och salt. Krydda entrecoteskivorna med salt och svartpeppar. Ringla lite olivolja över köttet och majskolvarna (inte för mycket då det kan brinna vid grillning).5. Tillagning på grillen: Försök få så hög temperatur som möjligt på grillen och grilla utan lock ca 1 min/sida. Vill ni ha välstekt kött får ni grilla på lägre temperatur ca 2-3 min/sida. Grilla majsstavarna med majskornen nedåt tills de fått fin färg.6. Alt. tillagning utan grill: Lägg ut majskolvarna på plåten med potatis och rosta i ugnen ca 15 min. Hetta upp en stekpanna eller en grillpanna och stek köttet på hög värme ca 1 min/sida. Vill ni ha välstekt kött så stek på medelhög värme i ca 2-3 min/sida.7. Servera det nygrillade köttet med majskolvarna, potatisen, tomatsalladen och de tre olika såserna.