


Grillad kalkon med majskolvar och ananassallad
449644564730008Kalkonfilé2 msk neutral olja till marinad + 1 msk till stekning2 vitlöksklyftor1 msk honung2 msk kinesisk soja1 tsk salt1 tsk sambal oelek1 fp kalkonfilé, ca 600 gPotatis & majs:1 fp potatis, 450 g1 fp majskolvar, 2 st2 msk neutral olja1 tsk saltSnabbpicklad rödlök:2 msk honung2 msk vitvinsvinäger½ dl vatten1 rödlökAnanassallad: 1 fp ananas, 227 g1 fp rädisor, 125 g1 msk neutral olja½ msk vitvinsvinäger2 krm saltSås: 1 fp lätt crème fraiche, 2dl1 tsk dragon½ tsk salt½ tsk sambal oelek
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, stekpanna och fyra skålar. 2. Kalkonmarinad: Blanda neutral olja, pressade vitlöksklyftor, honung, kinesisk soja, salt och sambal oelek i ena skålen. Skär kalkonfilé i 3 delar och blanda ner i marinaden. 3. Potatis och majs: Halvera potatis. Skär förkokta majskolvar på hälften. Blanda med neutral olja och salt på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 15 min. 4. Snabbpicklad rödlök: Blanda honung, vitvinsvinäger och vatten i andra skålen. Skär rödlök i tunna halvmånar och lägg löken i lagen. 5. Sallad: Skala och tärna ananas. Skär rädisor i tunna skivor. Blanda allt i tredje skålen med neutral olja, vitvinsvinäger och salt. 6. Kalkon forts.: Hetta upp neutral olja i pannan och stek kalkonen på medelhög värme i ca 10 min. 7. Sås: Blanda lätt créme fraiche, dragon, salt och sambal oelek i fjärde skålen.8. Skiva upp kalkonen och servera med majskolvarna, potatisen, den picklade rödlöken, salladen och såsen.