Grillad kalkon med majskolvar och ananassallad
Grillad kalkon med majskolvar och ananassallad
Grillad kalkon med majskolvar och ananassallad

Grillad kalkon med majskolvar och ananassallad

449644564730008
Kalkonfilé2 msk neutral olja till marinad + 1 msk till stekning2 vitlöksklyftor1 msk honung2 msk kinesisk soja1 tsk salt1 tsk sambal oelek1 fp kalkonfilé, ca 600 gPotatis & majs:1 fp potatis, 450 g1 fp majskolvar, 2 st2 msk neutral olja1 tsk saltSnabbpicklad rödlök:2 msk honung2 msk vitvinsvinäger½ dl vatten1 rödlökAnanassallad: 1 fp ananas, 227 g1 fp rädisor, 125 g1 msk neutral olja½ msk vitvinsvinäger2 krm saltSås: 1 fp  lätt crème fraiche, 2dl1 tsk dragon½ tsk salt½ tsk sambal oelek
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, stekpanna och fyra skålar. 2. Kalkonmarinad: Blanda neutral olja, pressade vitlöksklyftor, honung, kinesisk soja, salt och sambal oelek i ena skålen. Skär kalkonfilé i 3 delar och blanda ner i marinaden. 3. Potatis och majs: Halvera potatis. Skär förkokta majskolvar på hälften. Blanda med neutral olja och salt på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 15 min. 4. Snabbpicklad rödlök: Blanda honung, vitvinsvinäger och vatten i andra skålen. Skär rödlök i tunna halvmånar och lägg löken i lagen. 5. Sallad: Skala och tärna ananas. Skär rädisor i tunna skivor. Blanda allt i tredje skålen med neutral olja, vitvinsvinäger och salt. 6. Kalkon forts.: Hetta upp neutral olja i pannan och stek kalkonen på medelhög värme i ca 10 min. 7. Sås: Blanda lätt créme fraiche, dragon, salt och sambal oelek i fjärde skålen.8. Skiva upp kalkonen och servera med majskolvarna, potatisen, den picklade rödlöken, salladen och såsen.