Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad
Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad
Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad
Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad
Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad
Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad

Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad

849974040760004
Kycklingfilé1 msk neutral olja till marinad + 1 msk till stekning1 vitlöksklyfta½ msk honung1 msk kinesisk soja½ tsk salt½ tsk sambal oelek1 fp kycklingfilé, ca 350 gPotatis & majs:1 fp potatis, 450 g1 fp majskolvar, 2 st1 ½ msk neutral olja½ tsk saltAnanassallad: 1 fp ananas, 227 g1 paprika1 fp rädisor, 125 g1 msk neutral olja½ msk vitvinsvinäger2 krm saltSås: 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk dragon½ tsk salt½ tsk sambal oelek
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, stekpanna och tre skålar. 2. Kycklingmarinad: Blanda neutral olja, pressad vitlök, honung, kinesisk soja, salt och sambal oelek i ena skålen. Skär kycklingfilé i 2 delar och blanda ner i marinaden. 3. Potatis och majs: Halvera potatis. Skär förkokta majskolvar på hälften. Blanda med neutral olja och salt på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min. 4. Sallad: Skala och tärna ananas. Tärna paprika. Skär rädisor i tunna skivor. Blanda allt i den andra skålen med neutral olja, vitvinsvinäger och salt. 5. Kyckling forts.: Hetta upp neutral olja i pannan och stek kycklingen på medelhögvärme i ca 10 min. 6. Sås: Blanda lätt créme fraiche, dragon, salt och sambal oelek i tredje skålen.7. Skiva upp kycklingen och servera med majskolvarna, potatisen, salladen och såsen.