Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad
849974040760004Kycklingfilé1 msk neutral olja till marinad + 1 msk till stekning1 vitlöksklyfta½ msk honung1 msk kinesisk soja½ tsk salt½ tsk sambal oelek1 fp kycklingfilé, ca 350 gPotatis & majs:1 fp potatis, 450 g1 fp majskolvar, 2 st1 ½ msk neutral olja½ tsk saltAnanassallad: 1 fp ananas, 227 g1 paprika1 fp rädisor, 125 g1 msk neutral olja½ msk vitvinsvinäger2 krm saltSås: 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk dragon½ tsk salt½ tsk sambal oelek
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, stekpanna och tre skålar. 2. Kycklingmarinad: Blanda neutral olja, pressad vitlök, honung, kinesisk soja, salt och sambal oelek i ena skålen. Skär kycklingfilé i 2 delar och blanda ner i marinaden. 3. Potatis och majs: Halvera potatis. Skär förkokta majskolvar på hälften. Blanda med neutral olja och salt på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min. 4. Sallad: Skala och tärna ananas. Tärna paprika. Skär rädisor i tunna skivor. Blanda allt i den andra skålen med neutral olja, vitvinsvinäger och salt. 5. Kyckling forts.: Hetta upp neutral olja i pannan och stek kycklingen på medelhögvärme i ca 10 min. 6. Sås: Blanda lätt créme fraiche, dragon, salt och sambal oelek i tredje skålen.7. Skiva upp kycklingen och servera med majskolvarna, potatisen, salladen och såsen.