Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad
Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad
Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad
Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad
Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad
Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad

Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad

449644564730008
Potatis & majs1 fp potatis, 900 g1 fp majskolvar, 2 st2 msk neutral olja1 tsk saltSnabbpicklad rödlök:2 msk honung2 msk vitvinsvinäger½ dl vatten1 rödlökKycklingfilé2 msk neutral olja till marinad + 1 msk till stekning1 vitlöksklyfta1 msk kinesisk soja½ msk honung2 krm salt1 tsk sambal oelek2 fp kycklingfilé, ca 700 gAnanassallad: 1 fp ananas, 227 g1 fp rädisor, 125 g1 msk neutral olja½ msk vitvinsvinäger1 krm saltSås: 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk dragon1 krm salt½ tsk sambal oelek
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, stekpanna och fyra skålar. 2. Potatis och majs: Klyfta potatis. Skär förkokta majskolvar på hälften. Blanda med neutral olja och salt på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20-25 min. 3. Snabbpicklad rödlök: Blanda honung, vitvinsvinäger och vatten i den första skålen. Skär rödlök i tunna halvmånar och lägg löken i lagen. 4. Kycklingmarinad: Blanda neutral olja, pressad vitlök, kinesisk soja, honung, salt och sambal oelek i den andra skålen. Vänd ner kycklingen i marinaden. Hetta upp neutral olja i pannan och stek kycklingen på medelhög värme i ca 10 min runtom. 5. Sallad: Skala och tärna ananas. Skär rädisor i tunna skivor. Blanda allt i tredje skålen med neutral olja, vitvinsvinäger och salt. 6. Sås: Blanda lätt créme fraiche, dragon, salt och sambal oelek i fjärde skålen.7. Skiva upp kycklingen och servera med majskolvarna, potatisen, den picklade rödlöken, salladen och såsen.