





Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad
449644564730008Potatis & majs1 fp potatis, 900 g1 fp majskolvar, 2 st2 msk neutral olja1 tsk saltSnabbpicklad rödlök:2 msk honung2 msk vitvinsvinäger½ dl vatten1 rödlökKycklingfilé2 msk neutral olja till marinad + 1 msk till stekning1 vitlöksklyfta1 msk kinesisk soja½ msk honung2 krm salt1 tsk sambal oelek2 fp kycklingfilé, ca 700 gAnanassallad: 1 fp ananas, 227 g1 fp rädisor, 125 g1 msk neutral olja½ msk vitvinsvinäger1 krm saltSås: 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk dragon1 krm salt½ tsk sambal oelek
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, stekpanna och fyra skålar. 2. Potatis och majs: Klyfta potatis. Skär förkokta majskolvar på hälften. Blanda med neutral olja och salt på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20-25 min. 3. Snabbpicklad rödlök: Blanda honung, vitvinsvinäger och vatten i den första skålen. Skär rödlök i tunna halvmånar och lägg löken i lagen. 4. Kycklingmarinad: Blanda neutral olja, pressad vitlök, kinesisk soja, honung, salt och sambal oelek i den andra skålen. Vänd ner kycklingen i marinaden. Hetta upp neutral olja i pannan och stek kycklingen på medelhög värme i ca 10 min runtom. 5. Sallad: Skala och tärna ananas. Skär rädisor i tunna skivor. Blanda allt i tredje skålen med neutral olja, vitvinsvinäger och salt. 6. Sås: Blanda lätt créme fraiche, dragon, salt och sambal oelek i fjärde skålen.7. Skiva upp kycklingen och servera med majskolvarna, potatisen, den picklade rödlöken, salladen och såsen.