Grillost- och zucchinifritters med cashewnötter och koriande
Grillost- och zucchinifritters med cashewnötter och koriande
Grillost- och zucchinifritters med cashewnötter och koriande
Grillost- och zucchinifritters med cashewnötter och koriande
Grillost- och zucchinifritters med cashewnötter och koriande
Grillost- och zucchinifritters med cashewnötter och koriande

Grillost- och zucchinifritters med cashewnötter och koriande

149754023870002
1 fp basmatiris, 300 g Fritters1 zucchini2 krm salt1 fp grillost, 200 g 2 ägg1 vitlöksklyfta5 msk vetemjöl2 krm svartpeppar1 krm cayennepeppar2 msk olivoljaDressing1 röd chili1 lime1 tsk strösocker2 msk olivolja2 msk japansk sojaAsiatisk sallad1 fp koriander, 20 g1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g1 fp cashewnötter, 110 g1 fp soja- och ingefärssås, 210 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock, bunke, rivjärn, liten skål, stor skål och stekpanna.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Fritters: Grovriv zucchini och tillsätt salt. Grovriv grillost och lägg i bunken. Krama ur vätskan ur zucchinin och blanda med grillosten samt ägg, pressad vitlöksklyfta, vetemjöl, svartpeppar och cayennepeppar.4. Dressing: Kärna ur och finhacka röd chili. Blanda chilin, skal och saft från lime, strösocker, olivolja och japansk soja i skålen.5. Asiatisk sallad: Finstrimla koriander. Blanda koriandern med kålmix rödkål/grönkål i skålen. Tillsätt dressingen och blanda runt. Grovhacka cashewnötter och toppa salladen med nöthacket.6. Fritters forts.: Hetta upp pannan med olivolja. Klicka ut smeten i små bollar i pannan och platta till dem försiktigt med en stekspade. Stek på medelhög värme i ca 4 min/sida tills de fått gyllenbrun färg.7. Servera fritters tillsammans med riset, soja- och ingefärssås och salladen.