Grillost med jordnötssås, spenat och jasminris
649926691760005Jasminris6 dl vatten½ tsk salt1 fp jasminris, 300 gJordnötssås1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta6 msk jordnötssmör crunchy4 dl vatten2 msk japansk soja2 msk socker1 lime1 tsk sambal oelek1 krm torkad ingefära1 fp kokosmjölk, 250 ml1 fp babyspenat, 175 g2 fp grillost, 400 g1 broccoli1 msk neutral olja
0 kr
1. Förbered: Ta fram två kastruller och en traktörpanna.2. Jasminris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda ca 12 min under lock.3. Jordnötssås: Hetta upp kastrullen med neutral olja, tillsätt pressad vitlök och fräs i 1 min på medelvärme. Tillsätt jordnötssmör, vatten, japansk soja, socker, finrivet limeskal, limesaft, sambal oelek, torkad ingefära, kokosmjölk och koka i 3 min på medelvärme under omrörning.4. Grillost: Tärna grillost i 2 cm kuber. Skär broccoli i buketter och bitar. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stek grillosten och broccolin runt om i ca 5 min. Vänd ned jordnötssåsen och rör om så det inte bränns vid. Sänk värmen och vänd ner spenat i pannan.5. Servera direkt från pannan med riset som tillbehör!