Grillostsallad med rostade morötter och hummus
Grillostsallad med rostade morötter och hummus
Grillostsallad med rostade morötter och hummus
Grillostsallad med rostade morötter och hummus
Grillostsallad med rostade morötter och hummus
Grillostsallad med rostade morötter och hummus

Grillostsallad med rostade morötter och hummus

849934308290001
1 fp emmervete, 250 gGrillost och morötter2 fp grillost, 400 g1 fp morötter, 300 g2 msk olivolja2 krm cayennepepparSallad2 msk olivolja2 msk balsamvinäger1 tsk dijonsenap2 krm salt1 fp körsbärstomater, 200 g1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g1 fp hummus, 220 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° och ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull och en stor serveringsskål. Ställ fram alla ingredienser. Ha vatten till grynen kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka emmervete enligt anvisningarna på förpackningen.3. Grillost och morötter: Skär grillost i 1 cm breda skivor och lägg på ena sidan plåten. Lägg morötter på andra sidan plåten och ringla över olivolja och cayennepeppar. Rosta mitt i ugnen i 10 min.4. Sallad: Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap och salt i skålen. Halvera körsbärstomater och vänd ner i skålen tillsammans med grynen och kålmix röd-/grönkål. Blanda med dressingen.5. Toppa salladen med osten och morötterna och servera tillsammans med hummusen.