Grilloumi och morotsrösti med oliver och dragonyoghurt
Grilloumi och morotsrösti med oliver och dragonyoghurt
Grilloumi och morotsrösti med oliver och dragonyoghurt

Grilloumi och morotsrösti med oliver och dragonyoghurt

249934513370000
Grilloumi- & morotsrösti1 fp morötter, 300 g1 fp grilloumi, 200 g1 ägg¾ dl ströbröd1 tsk sambal oelek2 krm salt2 krm svartpeppar1 msk olivolja2 port. valfritt grynDragonyoghurt2 dl matyoghurt2 tsk dragon2 tsk dijonsenap1 tsk honung2 krm salt1 krm svartpepparGrynsallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 65 g1 fp oliver, 70 g1 msk balsamvinäger1 msk olivolja2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull, skål och serveringsskål. 2. Grilloumi- & morotsrösti: Skala och finriv morötter. Grovriv grilloumi. Blanda morötterna, osten, ägg, ströbröd, sambal oelek, salt och svartpeppar till en smet i bunken. 3. Forma smeten till ca 8 ”biffar” och lägg på plåten. Pensla dem med olivolja. Ställ plåten mitt i ugnen i 15-20 min. 4. Koka valfritt gryn (gärna matvete)5. Dragonyoghurt: Blanda matyoghurt, dragon, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar i skålen. 6. Grynsallad: Halvera körsbärstomater och blanda med salladsmix, oliver, grynen, balsamvinäger, olivolja och salt i skålen.7. Servera salladen med röstin och yoghurtsåsen.