Grilloumi och morotsrösti med oliver och dragonyoghurt
Grilloumi och morotsrösti med oliver och dragonyoghurt
Grilloumi och morotsrösti med oliver och dragonyoghurt

Grilloumi och morotsrösti med oliver och dragonyoghurt

849934082350003
Grilloumi- & morotsrösti1 fp morötter, 300 g1 fp grilloumi, 200 g1 ägg¾ dl ströbröd1 tsk sambal oelek2 krm salt2 krm svartpeppar1 msk olivolja1 fp emmervete, 250 gDragonyoghurt1 fp matyoghurt, 2 dl2 tsk dragon2 tsk dijonsenap1 tsk honung2 krm salt1 krm svartpepparGrynsallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 rödlök1 gurka1 fp salladsmix, 65 g1 fp oliver, 70 g1 msk balsamvinäger3 msk olivolja½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull, skål och serveringsskål. 2. Grilloumi- och morotsrösti: Skala och finriv morötter. Grovriv grilloumi. Blanda morötterna, osten, ägg, ströbröd, sambal oelek, salt och svartpeppar till en smet i bunken. 3. Forma smeten till ca 8 ”biffar” och lägg på plåten. Pensla dem med olivolja. Ställ plåten mitt i ugnen i 15-20 min. 4. Koka emmervete enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Dragonyoghurt: Blanda matyoghurt, dragon, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar i skålen. 6. Grynsallad: Halvera körsbärstomater. Skiva rödlök i tunna halvmånar. Tärna gurka. Blanda grönsakerna med salladsmix, oliver, emmervetet, balsamvinäger, olivolja och salt i skålen.7. Servera salladen med röstin och yoghurtsåsen.