Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise
149934327190004Morotspommes2 fp snackmorötter, 400 g2 msk olivolja½ tsk salt1 krm svartpepparKikärtsröra1 fp kikärtor, 380 g2 msk olivolja1 msk vatten½ tsk salt1 tsk vitvinsvinägerKalla grönsaker1 rödlök1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp gemsallad, 160 g Grillostburgare1 msk olivolja2 fp grillost, 400 g 1 fp chipotlebearnaise, 220 ml1 fp hamburgerbröd, 4 st
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, serveringsfat och stekpanna.2. Morotspommes: Lägg snackmorötter på plåten och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 min.3. Kikärtsröra: Blanda sköljda kikärtor, olivolja, vatten, salt och vitvinsvinäger i bunken. Mosa med en sked eller gaffel.4. Kalla grönsaker: Skär rödlök i tunna skivor. Halvera körsbärstomater. Lossa bladen från gemsallad. Lägg allt på fatet.5. Grillostburgare: Skär grillost i skivor eller halvera på längden. Hetta upp pannan med olivolja och stek grillosten på medelhög värme i ca 2 min/sida.6. Lägg kikärtsröran, grillost, grönsakerna och chipotlebearnaise i bröden. Servera med morotspommesen.