


Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise.
149934327190004Morotspommes2 fp snackmorötter, 400 g2 msk olivolja½ tsk salt1 krm svartpepparKikärtsröra1 fp kikärtor, 380 g2 msk olivolja1 msk vatten½ tsk salt1 tsk vitvinsvinägerKalla grönsaker1 rödlök1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp gemsallad, 200 g Grilloumiburgare1 msk olivolja1 fp grilloumiburgare, 240 g 1 fp chipotlebearnaise, 220 ml1 fp hamburgerbröd, 4 st
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, serveringsfat och stekpanna.2. Morotspommes: Lägg snackmorötter på plåten och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 min.
3. Kikärtsröra: Blanda sköljda kikärtor, olivolja, vatten, salt och vitvinsvinäger i bunken. Mosa med en sked eller gaffel. 4. Kalla grönsaker: Skär rödlök tunna skivor. Halvera körsbärstomater. Lossa bladen från gemsallad. Lägg allt på fatet.5. Grilloumiburgare: Hetta upp pannan med olivolja och stek grilloumiburgare på medelhög värme i ca
2 min/sida. 6. Lägg bönröran, grilloumi, grönsakerna och chipotlebearnaise i bröden. Servera med morotspommesen.