Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise
Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise
Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise
Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise
Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise
Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise

Grilloumiburgare med morotspommes och chipotlebearnaise

149934327190004
Morotspommes2 fp snackmorötter, 400 g2 msk olivolja½ tsk salt1 krm svartpepparKikärtsröra1 fp kikärtor, 380 g2 msk olivolja1 msk vatten½ tsk salt1 tsk vitvinsvinägerKalla grönsaker1 rödlök1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp gemsallad, 160 g Grillostburgare1 msk olivolja2 fp grillost, 400 g 1 fp chipotlebearnaise, 220 ml1 fp hamburgerbröd, 4 st
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, serveringsfat och stekpanna.2. Morotspommes: Lägg snackmorötter på plåten och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 min.3. Kikärtsröra: Blanda sköljda kikärtor, olivolja, vatten, salt och vitvinsvinäger i bunken. Mosa med en sked eller gaffel.4. Kalla grönsaker: Skär rödlök i tunna skivor. Halvera körsbärstomater. Lossa bladen från gemsallad. Lägg allt på fatet.5. Grillostburgare: Skär grillost i skivor eller halvera på längden. Hetta upp pannan med olivolja och stek grillosten på medelhög värme i ca 2 min/sida.6. Lägg kikärtsröran, grillost, grönsakerna och chipotlebearnaise i bröden. Servera med morotspommesen.