


Grilloumisallad med rostade morötter och hummus
2490445450400062 port. kvarngrynGrilloumi och morötter1 fp grilloumi, 200 g1 fp snackmorötter, 200 g1 msk olivolja1 krm cayennepepparSallad1 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 tsk dijonsenap1 krm salt1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 65 g 1 fp hummus, 275 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° och ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull och en stor serveringsskål.2. Koka kvarngryn enligt anvisningarna på förpackningen.3. Grilloumi och morötter: Skär grilloumi i 1 cm breda skivor och lägg på ena sidan plåten. Lägg snackmorötter på andra sidan plåten och ringla över olivolja och cayennepeppar. Rosta mitt i ugnen i 10 min.4. Sallad: Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap och salt i skålen. Halvera körsbärstomater. Vänd ner tomaterna, kvarngrynen och salladsmix med dressingen i skålen.5. Toppa salladen med osten och morötterna och servera tillsammans med hummusen.