Grilloumisallad med rostade morötter och hummus
Grilloumisallad med rostade morötter och hummus
Grilloumisallad med rostade morötter och hummus

Grilloumisallad med rostade morötter och hummus

249044545040006
2 port. kvarngrynGrilloumi och morötter1 fp grilloumi, 200 g1 fp snackmorötter, 200 g1 msk olivolja1 krm cayennepepparSallad1 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 tsk dijonsenap1 krm salt1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 65 g 1 fp hummus, 275 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° och ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull och en stor serveringsskål.2. Koka kvarngryn enligt anvisningarna på förpackningen.3. Grilloumi och morötter: Skär grilloumi i 1 cm breda skivor och lägg på ena sidan plåten. Lägg snackmorötter på andra sidan plåten och ringla över olivolja och cayennepeppar. Rosta mitt i ugnen i 10 min.4. Sallad: Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap och salt i skålen. Halvera körsbärstomater. Vänd ner tomaterna, kvarngrynen och salladsmix med dressingen i skålen.5. Toppa salladen med osten och morötterna och servera tillsammans med hummusen.