Grilloumisallad med rostade morötter och hummus
Grilloumisallad med rostade morötter och hummus
Grilloumisallad med rostade morötter och hummus

Grilloumisallad med rostade morötter och hummus

849934308290001
4 port. kvarngrynGrilloumi och morötter2 fp grilloumi, 400 g1 fp snackmorötter, 200 g2 msk olivolja2 krm cayennepepparSallad2 msk olivolja2 msk balsamvinäger1 tsk dijonsenap2 krm salt1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g1 fp hummus, 275 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° och ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull och en stor serveringsskål. Ställ fram alla ingredienser. Ha vatten till grynen kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka kvarngryn enligt anvisningarna på förpackningen.3. Grilloumi och morötter: Skär grilloumi i 1 cm breda skivor och lägg på ena sidan plåten. Lägg snackmorötter på andra sidan plåten och ringla över olivolja och cayennepeppar. Rosta mitt i ugnen i 10 min.4. Sallad: Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap och salt i skålen. Halvera körsbärstomater. Vänd ner tomaterna, kvarngrynen och kålmix röd-/grönkål med dressingen i skålen.5. Toppa salladen med osten och morötterna och servera tillsammans med hummusen.