Grön bönragu med kryddig kycklingfilé
Grön bönragu med kryddig kycklingfilé
Grön bönragu med kryddig kycklingfilé
Grön bönragu med kryddig kycklingfilé
Grön bönragu med kryddig kycklingfilé

Grön bönragu med kryddig kycklingfilé

149544080860008
Kycklingfilé1 fp kycklingfilé, ca 350 g½ tsk paprikapulver2 krm salt1 krm cayennepeppar2 msk olivoljaGrön bönragu1 fp snackmorötter, 200 g 1 paprika2 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 fp bönor & gryn, 380 g½-1 fp lätt crème fraiche, 1-2 dl1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175 °. Ta fram traktörpanna och ugnsform 15 x 20 cm.2. Kycklingfilé: Krydda kycklingfilé med paprikapulver, salt och cayennepeppar. Hetta upp pannan med olivolja och stek kycklingen på hög värme i ca 2 min/ sida. Lägg kycklingen i formen och stek i mitten av ugnen i ca 15 min. 3. Grön bönragu: Skär snackmorötter och paprika i små bitar. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna, pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i ca 5 min. 4. Häll av och skölj bön- & grynmix. Tillsätt sedan bön- & grynmixen i ragun samt lätt crème fraiche, buljongpulver (alt. tärning), salt och svartpeppar i pannan. Låt ragun småputtra under omrörning i ca 2 min. Vänd ner babyspenat. 5. Ta ut kycklingen från ugnen och låt köttet vila några minuter. Häll stekskyn från kycklingen i bönragun. Skiva sedan kycklingen i tjocka skivor och lägg ut över bönragun. Färdig att serveras, smaklig spis!