





Grön bönragu med kryddig kycklingfilé
949934218170005Kycklingfilé2 fp kycklingfilé, ca 700 g1 tsk paprikapulver½ tsk salt2 krm cayennepeppar2 msk olivoljaGrön bönragu1 fp snackmorötter, 200 g 1 paprika1 rödlök2 msk olivolja2 vitlöksklyftor2 fp bönor & gryn, 760 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175 °. Ta fram traktörpanna och ugnsform 15 x 20 cm, 2. Kycklingfilé: Krydda kycklingfilé med paprikapulver, salt och cayennepeppar. Hetta upp pannan med olivolja och stek kycklingen på hög värme i ca 2 min/ sida. Lägg kycklingen i formen och stek i mitten av ugnen i ca 15 min. 3. Grön bönragu: Skär snackmorötter och paprika i små bitar. Hacka rödlök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna, pressad vitlök på medelhög värme i ca 5 min. 4. Häll av och skölj bön- & grynmix. Tillsätt bönorna samt lätt crème fraiche, buljongpulver (alt. tärning), salt och svartpeppar i pannan. Låt ragun småputtra under omrörning i ca 2 min. Vänd ner babyspenat.
5. Ta ut kycklingen från ugnen och låt köttet vila några minuter. Häll stekskyn från kycklingen i bönragun. Skiva sedan kycklingen i tjocka skivor och lägg ut över bönragun. Färdig att serveras, smaklig spis!