Grön bönragu med kryddig kycklingfilé
Grön bönragu med kryddig kycklingfilé
Grön bönragu med kryddig kycklingfilé
Grön bönragu med kryddig kycklingfilé
Grön bönragu med kryddig kycklingfilé
Grön bönragu med kryddig kycklingfilé

Grön bönragu med kryddig kycklingfilé

949934218170005
Kycklingfilé2 fp kycklingfilé, ca 700 g1 tsk paprikapulver½ tsk salt2 krm cayennepeppar2 msk olivoljaGrön bönragu1 fp snackmorötter, 200 g 1 paprika1 rödlök2 msk olivolja2 vitlöksklyftor2 fp bönor & gryn, 760 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175 °. Ta fram traktörpanna och ugnsform 15 x 20 cm, 2. Kycklingfilé: Krydda kycklingfilé med paprikapulver, salt och cayennepeppar. Hetta upp pannan med olivolja och stek kycklingen på hög värme i ca 2 min/ sida. Lägg kycklingen i formen och stek i mitten av ugnen i ca 15 min. 3. Grön bönragu: Skär snackmorötter och paprika i små bitar. Hacka rödlök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna, pressad vitlök på medelhög värme i ca 5 min. 4. Häll av och skölj bön- & grynmix. Tillsätt bönorna samt lätt crème fraiche, buljongpulver (alt. tärning), salt och svartpeppar i pannan. Låt ragun småputtra under omrörning i ca 2 min. Vänd ner babyspenat. 5. Ta ut kycklingen från ugnen och låt köttet vila några minuter. Häll stekskyn från kycklingen i bönragun. Skiva sedan kycklingen i tjocka skivor och lägg ut över bönragun. Färdig att serveras, smaklig spis!