




Grön curry med kikärtor och grönsaker
4491846904400091 fp basmatiris, 300 g Grönsaker2 paprikor1 fp morötter, 300 g1 msk neutral olja½ tsk salt½ tsk svartpepparGrön curry2 fp kikärtor, 760 g ½ fp grön currypasta, 55 g1 fp kokosmjölk, 400 ml1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, tallrik, kastrull och skål. Ställ fram alla ingredienser och ha risvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen. 2. Koka basmatiris enligt anvisningen på förpackningen. 3. Grönsaker: Strimla paprikor i 1 cm bitar. Skär morötter i tunna skivor. Hetta upp pannan med ytterligare neutral olja och fräs grönsakerna, salt och svartpeppar på medelhög värme i 2 min. 4. Grön curry: Tillsätt sköljda kikärtor, grön currypasta, kokosmjölk, buljongpulver (alt. tärning) i pannan och låt puttra på medelvärme i 3 min. 5. Servera den gröna curryn med riset.