




Grön curry med kikärtor och grönsaker
4499054543700001 fp basmatiris, 150 g Grön curry1 paprika1 fp snackmorötter, 200 g1 msk neutral olja½ tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp kikärtor, 380 g 1/4-½ fp grön currypasta, ca 30-50 g1 fp kokosmjölk, 250 ml1 dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, tallrik, kastrull och skål. Ställ fram alla ingredienser och ha risvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen. 2. Koka basmatiris enligt anvisningen på förpackningen. 3. Grönsaker: Strimla paprika i 1 cm bitar. Skär morötter i tunna skivor. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs grönsakerna, salt och svartpeppar på medelhög värme i 2 min. 4. Grön curry: Tillsätt sköljda kikärtor, grön currypasta, kokosmjölk, vatten, buljongpulver (alt. tärning) i pannan och låt puttra på medelvärme i 3 min. 5. Servera den gröna curryn med riset.