![Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f249295582730005.jpg)
![Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s249295582730005.jpg)
![Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t249295582730005.jpg)
Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd
249295582730005Grönkålsoppa1 gul lök1 vitlöksklyfta2 msk olivolja2 fp strimlad grönkål. 600 g2 fp gröna linser, 760 g1 l vatten 2 msk buljongpulver (alt 2 tärningar)2 msk vitvinsvinäger2 msk majsstärkelse1 fp vispgrädde, 3 dl1 tsk saltGratinerat ostbröd1 fp surdegsbaguette2 msk dijonsenap1 fp riven ost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en större kastrull och en stavmixer.2. Grönkålssoppa: Hacka lök och vitlök. Värm upp kastrullen med olivolja och fräs löken på medelhög värme i ca 1 min. Tillsätt sedan grönkålen och fräs i ytterligare 3 min under omrörning. Häll av och skölj linser. Tillsätt linserna, vatten, buljongpulver, vitvinsvinäger, majsstärkelse, vispgrädde, salt i kastrullen och koka på svag värme i ca 5 min.3. Gratinerat bröd: Dela baguetten på mitten och längs med till 4 bitar. Bre varje skiva med dijonsenap, fördela osten och gratinera mitt i ugnen i ca 5-8 min.4. Mixa soppan slät och servera tillsammans med det nygratinerade brödet!