Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd
Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd
Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd

Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd

249295582730005
Grönkålsoppa1 gul lök1 vitlöksklyfta2 msk olivolja2 fp strimlad grönkål. 600 g2 fp gröna linser, 760 g1 l vatten 2 msk buljongpulver (alt 2 tärningar)2 msk vitvinsvinäger2 msk majsstärkelse1 fp vispgrädde, 3 dl1 tsk saltGratinerat ostbröd1 fp surdegsbaguette2 msk dijonsenap1 fp riven ost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en större kastrull och en stavmixer.2. Grönkålssoppa: Hacka lök och vitlök. Värm upp kastrullen med olivolja och fräs löken på medelhög värme i ca 1 min. Tillsätt sedan grönkålen och fräs i ytterligare 3 min under omrörning. Häll av och skölj linser. Tillsätt linserna, vatten, buljongpulver, vitvinsvinäger, majsstärkelse, vispgrädde, salt i kastrullen och koka på svag värme i ca 5 min.3. Gratinerat bröd: Dela baguetten på mitten och längs med till 4 bitar. Bre varje skiva med dijonsenap, fördela osten och gratinera mitt i ugnen i ca 5-8 min.4. Mixa soppan slät och servera tillsammans med det nygratinerade brödet!