![Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f549495385780001.jpg)
![Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s549495385780001.jpg)
![Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t549495385780001.jpg)
Grönkål och linssoppa med gratinerat ostbröd
549495385780001Grönkålsoppa1 gul lök1 vitlöksklyfta2 msk olivolja1 fp strimlad grönkål. 300 g1 fp gröna linser, 380 g5 dl vatten 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 msk vitvinsvinäger1 msk majsstärkelse1 fp matlagningsgrädde LF, 3 dlGratinerat ostbröd1 fp surdegsbaguette2 msk dijonsenap1 fp riven ost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en större kastrull och en stavmixer.2. Grönkålssoppa: Hacka lök och vitlök. Värm upp kastrullen med olivolja och fräs löken på medelhög värme i ca 1 min. Tillsätt sedan grönkålen och fräs i ytterligare 3 min under omrörning. Häll av och skölj linser. Tillsätt linserna, vatten, buljongpulver, vitvinsvinäger, majsstärkelse, grädde, salt i kastrullen och koka på svag värme i ca 5 min.3. Gratinerat bröd: Dela baguetten på mitten och längs med till 4 bitar. Bre varje skiva med dijonsenap, fördela osten och gratinera mitt i ugnen i ca 5-8 min.4. Mixa soppan slät och servera tillsammans med det nygratinerade brödet!