Gulaschsoppa på färs med baguette
Gulaschsoppa på färs med baguette
Gulaschsoppa på färs med baguette
Gulaschsoppa på färs med baguette
Gulaschsoppa på färs med baguette
Gulaschsoppa på färs med baguette

Gulaschsoppa på färs med baguette

349934076100000
Gulaschsoppa1 gul lök1 bakpotatis1 paprika1 tsk kummin1 msk neutral olja1 fp fläskfärs, ca 250 g1 vitlöksklyfta2 msk tomatpuré2 tsk paprikapulver1 tsk oregano1 krm cayennepeppar5 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning ½ tsk salt1 surdegsbaguette 1 fp lätt créme fraich, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram traktörpanna och ett ugnsgaller.2. Gulaschsoppa: Hacka gul lök och skölj bakpotatis. Tärna potatisen och paprika i 1 cm tärningar. Mortla kummin. Hetta upp pannan med neutral olja och bryn fläskfärs på hög värme i ca 2 min. Rör inte för mycket i färsen så den får ordentligt med stekyta.3. Tillsätt löken, potatisen, paprikan, kumminen, pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, oregano och cayennepeppar i pannan och fräs på medelhög värme i 3 min. Tillsätt vatten, buljongpulver (alt. tärning) och salt. Låt småkoka i ca 15 min.4. Grädda surdegsbaguette enligt anvisningarna på förpackningen.5. Servera soppan med brödet och matyoghurt.