Gulaschsoppa på färs med baguette
Gulaschsoppa på färs med baguette
Gulaschsoppa på färs med baguette
Gulaschsoppa på färs med baguette
Gulaschsoppa på färs med baguette
Gulaschsoppa på färs med baguette

Gulaschsoppa på färs med baguette

749934966190006
Gulaschsoppa1 gul lök1 bakpotatis2 röda paprikor2 tsk kummin1 msk neutral olja1 fp fläskfärs, ca 500 g2 vitlöksklyftor3 msk tomatpuré3 tsk paprikapulver2 tsk oregano2 krm cayennepeppar1 l vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning 1 tsk salt1 surdegsbaguette 1 fp lätt créme fraiche, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram traktörpanna och ett ugnsgaller.2. Gulaschsoppa: Hacka gul lök. Skölj bakpotatis. Tärna potatisen och röda paprikor i 1 cm tärningar. Mortla kummin. Hetta upp pannan med neutral olja och bryn fläskfärs på hög värme i ca 2 min. Rör inte för mycket i färsen så den får ordentligt med stekyta.3. Tillsätt löken, potatisen, paprikan, kumminen, pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, oregano och cayennepeppar i pannan och fräs på medelhög värme i 3 min. Tillsätt vatten, buljongpulver (alt. tärning) och salt. Låt småkoka i ca 15 min.4. Grädda surdegsbaguette enligt anvisningarna på förpackningen.5. Servera soppan med brödet och matyoghurt.