


Gulaschsoppa på färs med baguette
749934966190006Gulaschsoppa1 gul lök1 bakpotatis2 röda paprikor2 tsk kummin1 msk neutral olja1 fp fläskfärs, ca 500 g2 vitlöksklyftor3 msk tomatpuré3 tsk paprikapulver2 tsk oregano2 krm cayennepeppar1 l vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning 1 tsk salt1 surdegsbaguette 1 fp matyoghurt, 1 ½ dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram traktörpanna och ett ugnsgaller. 2. Gulaschsoppa: Hacka gul lök. Skölj bakpotatis. Tärna potatisen och röda paprikor i 1 cm tärningar. Mortla kummin. Hetta upp pannan med neutral olja och bryn fläskfärs på hög värme i ca 2 min. Rör inte för mycket i färsen så den får ordentligt med stekyta. 3. Tillsätt löken, potatisen, paprikan, kumminen, pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, oregano och cayennepeppar i pannan och fräs på medelhög värme i 3 min. Tillsätt vatten, buljongpulver (alt. tärning) och salt. Låt småkoka i ca 15 min.4. Grädda surdegsbaguette enligt anvisningarna på förpackningen.5. Servera soppan med brödet och matyoghurt.