Hamburgare med rotfruktspommes
Hamburgare med rotfruktspommes
Hamburgare med rotfruktspommes
Hamburgare med rotfruktspommes
Hamburgare med rotfruktspommes
Hamburgare med rotfruktspommes

Hamburgare med rotfruktspommes

549934423250009
Rotfrukter1 fp palsternacka, 300 g 1 fp snackmorötter, 200 g 1 msk olivolja2 krm saltDressing1 fp crème fraiche, 2 dl1 msk tomatpuré1 msk svensk senap½ tsk salt½ tsk sambal oelekHamburgare1 fp hamburgare, 4 st¾ tsk salt1 krm svartpeppar1 msk olivoljaTillbehör1 rödlök1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 65 g1 fp hamburgerbröd, 4 st
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, stort fat, stekpanna och skål.2. Rotfrukter Skär palsternacka i 1 cm breda stavar. Blanda med snackmorötter, olivolja och salt på plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 20 min.3. Dressing: Blanda crème fraiche, tomatpuré, svensk senap, salt och sambal oelek i skålen.4. Hamburgare: Krydda hamburgarna med salt och svartpeppar. Hetta upp pannan med olivolja och stek burgarna på medelhög värme i ca 5 min/sida.5. Tillbehör: Skiva rödlök. Skär körsbärstomater i kvartar. Lägg grönsakerna på fatet tillsammans med salladsmix.6. Värm hamburgerbröd på ett galler i nedre delen av ugnen (enligt anvisningarna på förpackningen).7. Servera hamburgarna med bröden, rotfrukterna, tillbehören och dressingen.