



Helstekt grillost med äpple- och rödbetssallad
849015716710008Rostade rödbetor1 fp förkokta rödbetor, 500 g 1 msk olivolja1 msk balsamvinäger½ msk honung½ tsk saltHelstekt grillost1 msk olivolja2 fp grillost, 400 g Sallad1 fp körsbärstomater, 200 g1 äpple2 fp bön-och grynmix, 760 g 3 msk olivolja1 citron1 tsk timjan1 fp salladsmix gul morot, 150 g ½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, stekpanna och serveringsfat. 2. Rostade rödbetor: Kvarta förkokta rödbetor och blanda med olivolja, balsamvinäger, honung och salt i formen. Rosta i mitten av ugnen i ca 10 min. 3. Helstekt grillost: Hetta upp pannan med olivolja och stek grillost på medelhög värme i ca 2-3 min/sida.4. Sallad: Halvera körsbärstomater och tärna äpple. Häll av och skölj bön- och grynmix. Blanda olivolja, skal och saft från citron, timjan och salt på fatet och vänd ner tomaterna, äpplet, salladsmix, salt och bön- och grynmixen. Skiva upp grillosten. Toppa salladen med rödbetorna och grillosten. Servera!