Het thaigryta med linser och röd curry
Het thaigryta med linser och röd curry
Het thaigryta med linser och röd curry
Het thaigryta med linser och röd curry
Het thaigryta med linser och röd curry
Het thaigryta med linser och röd curry

Het thaigryta med linser och röd curry

749284394610006
1 fp basmatiris, 300 gThaigryta:1 gul lök1 fp morötter, 300 g1 msk neutral olja2 dl torkade röda linser1 fp röd currymix, 32 g½ tsk salt1 fp konserverade körsbärstomater, 400 g1 fp kokosmjölk, 250 ml2 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning) Sallad:1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g1 msk vitvinsvinäger1 lime1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, gryta med lock och skål.2. Koka basmatiris i kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen.3. Thaigryta: Skölj och strimla gul lök. Skala och grovriv morötter. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs grönsakerna, torkade röda linser, röd currymix och salt på medelhög värme i 3 min.4. Tillsätt konserverade körsbärstomater, kokosmjölk, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i grytan och sjud under lock i 10 min.5. Sallad: Blanda kålmix vitkål/morot med vitvinsvinäger i skålen.6. Klyfta lime. Vänd ner babyspenat i grytan. Servera grytan med riset, limeklyftorna och salladen.