Het thaigryta med linser och röd curry
Het thaigryta med linser och röd curry
Het thaigryta med linser och röd curry

Het thaigryta med linser och röd curry

749284394610006
1 fp basmatiris, 300 gThaigryta:1 gul lök1 fp morötter, 300 g1 msk neutral olja2 dl torkade röda linser1 fp röd currymix, 32 g½ tsk salt1 fp konserverade körsbärstomater, 400 g1 fp kokosmjölk, 250 ml2 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning) Sallad:1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g1 msk vitvinsvinäger1 lime1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, gryta med lock och skål. 2. Koka basmatiris i kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Thaigryta: Skölj och strimla gul lök. Skala och grovriv morötter. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs grönsakerna, torkade röda linser, röd currymix och salt på medelhög värme i 3 min. 4. Tillsätt konserverade körsbärstomater, kokosmjölk, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i grytan och sjud under lock i 10 min. 5. Sallad: Blanda kålmix vitkål/morot med vitvinsvinäger i skålen. 6. Klyfta lime. Vänd ner babyspenat i grytan. Servera grytan med riset, limeklyftorna och salladen.