Het thaigryta med linser och röd curry
Het thaigryta med linser och röd curry
Het thaigryta med linser och röd curry

Het thaigryta med linser och röd curry

149284715690007
1 fp basmatiris, 150 gThaigryta:1 gul lök1 fp snackmorötter, 200 g1 msk neutral olja1 dl torkade röda linser½ fp röd currymix, 16 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 krm salt1 fp kokosmjölk, 250 ml1 ½ dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) Sallad: 1 minigurka½ fp babyspenat, 30 g½ lime½ fp babyspenat, 35 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, gryta med lock och skål.2. Koka basmatiris i kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen.3. Thaigryta: Skölj och strimla gul lök. Skala och grovriv snackmorötter. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs grönsakerna, torkade röda linser, röd currymix, körsbärstomater och salt på medelhög värme i 3 min.4. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i grytan och sjud under lock i 10 min.5. Sallad: Tärna minigurka och blanda med babyspenat i skålen.6. Klyfta lime. Vänd ner babyspenat i grytan. Servera grytan med riset, limeklyftorna och salladen.