Heta majsfritters med rostad potatis och sallad
Heta majsfritters med rostad potatis och sallad
Heta majsfritters med rostad potatis och sallad

Heta majsfritters med rostad potatis och sallad

249284278990001
Rostad potatis:1 fp potatis, 900 g1 msk neutral olja1 tsk oregano1 tsk salt½ tsk svartpepparMajsfritters:2 fp majs, 760 g1 ägg1 dl vetemjöl/fullkornsmjöl1 vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm paprikapulver2 krm cayennepeppar2 msk neutral oljaSallad: 1 gurka1 fp rädisor, 125 g1 fp salladsmix, 65 gVitlökssås:1 fp lätt crème fraiche, 2 dl 1 vitlöksklyfta2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, bunke, stavmixer, stekpanna och två skålar. 2. Rostad potatis: Skär potatis i ½ cm tjocka skivor. Blanda potatisen med neutral olja, oregano, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 20 min. 3. Majsfritters: Häll av majs. Mixa hälften av majsen, ägg, vetemjöl/fullkornsmjöl, vitlöksklyfta, salt, paprikapulver, cayennepeppar slät i bunken. Rör ner resten av majsen i smeten. 4. Sallad: Tärna gurka, klyfta rädisor. Blanda grönsakerna med salladsmix. 5. Vitlökssås: Blanda lätt crème fraiche, pressad vitlöksklyfta och salt i skålen.6. Majsfritters forts.: Hetta upp neutral olja i pannan, klicka ut majssmeten och stek på medelhög värme i 2–3 min/sida. 7. Servera frittersen med den rostade potatisen, salladen och såsen.