Heta majsfritters med rostad potatis och sallad
249284278990001Rostad potatis:1 fp potatis, 900 g1 msk neutral olja1 tsk oregano1 tsk salt½ tsk svartpepparMajsfritters:2 fp majs, 760 g1 ägg1 dl vetemjöl/fullkornsmjöl1 vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm paprikapulver2 krm cayennepeppar2 msk neutral oljaSallad: 1 gurka1 fp rädisor, 125 g1 fp salladsmix, 60 gVitlökssås:1 fp lätt crème fraiche, 2 dl 1 vitlöksklyfta2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stavmixer, stekpanna och två skålar.2. Rostad potatis: Skär potatis i ½ cm tjocka skivor. Blanda potatisen med neutral olja, oregano, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 20 min.3. Majsfritters: Häll av majs. Mixa hälften av majsen, ägg, vetemjöl/fullkornsmjöl, vitlöksklyfta, salt, paprikapulver och cayennepeppar slätt i bunken. Rör ner resten av majsen i smeten. Låt stå.4. Sallad: Tärna gurka och klyfta rädisor. Blanda grönsakerna med salladsmix i den ena skålen.5. Vitlökssås: Blanda lätt crème fraiche, pressad vitlök och salt i den andra skålen.6. Majsfritters forts.: Hetta upp neutral olja i pannan, klicka ut majssmeten och stek på medelhög värme i 2–3 min/sida.7. Servera frittersen med den rostade potatisen, salladen och såsen.