![Heta majsfritters med rostad potatis och sallad Heta majsfritters med rostad potatis och sallad](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/fmf_heta_majsfritters_med_rostad_potatis_och_sallad_2p_myHX5gT.jpg)
![Heta majsfritters med rostad potatis och sallad Heta majsfritters med rostad potatis och sallad](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f549284179990005.jpg)
![Heta majsfritters med rostad potatis och sallad Heta majsfritters med rostad potatis och sallad](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/tmf_heta_majsfritters_med_rostad_potatis_och_sallad_2p-thumbImage.jpg)
![Heta majsfritters med rostad potatis och sallad Heta majsfritters med rostad potatis och sallad](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s549284179990005.jpg)
![Heta majsfritters med rostad potatis och sallad Heta majsfritters med rostad potatis och sallad](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/wmf_heta_majsfritters_med_rostad_potatis_och_sallad_2p-webImage_large.jpg)
![Heta majsfritters med rostad potatis och sallad Heta majsfritters med rostad potatis och sallad](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t549284179990005.jpg)
Heta majsfritters med rostad potatis och sallad
549284179990005Rostad potatis:1 fp potatis, 450 g1 msk neutral olja1 tsk oregano2 krm salt1 krm svartpepparMajsfritters:2 fp majs, 760 g1 ägg1 dl vetemjöl/fullkornsmjöl1 vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm paprikapulver2 krm cayennepeppar2 msk neutral oljaSallad: 1 fp rädisor, 125 g1 fp salladsmix, 30 gVitlökssås:1 fp matyoghurt, 2 dl ½ - 1 vitlöksklyfta1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stavmixer, stekpanna och två skålar.2. Rostad potatis: Skär potatis i ½ cm tjocka skivor. Blanda potatisen med neutral olja, oregano, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 20 min.3. Majsfritters: Häll av majs. Mixa hälften av majsen, ägg, vetemjöl/fullkornsmjöl, vitlöksklyfta, salt, paprikapulver och cayennepeppar slät i bunken. Rör ner resten av majsen i smeten. Låt stå.4. Sallad: Klyfta rädisor och blanda med salladsmix i den ena skålen.5. Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlöksklyfta och salt i den andra skålen.6. Majsfritters forts.: Hetta upp neutral olja i pannan, klicka ut majssmeten och stek på medelhög värme i 2–3 min/sida.7. Servera frittersen med den rostade potatisen, salladen och såsen.