Heta majsfritters med rostad potatis och sallad
Heta majsfritters med rostad potatis och sallad
Heta majsfritters med rostad potatis och sallad
Heta majsfritters med rostad potatis och sallad
Heta majsfritters med rostad potatis och sallad
Heta majsfritters med rostad potatis och sallad

Heta majsfritters med rostad potatis och sallad

549284179990005
Rostad potatis:1 fp potatis, 450 g1 msk neutral olja1 tsk oregano2 krm salt1 krm svartpepparMajsfritters:2 fp majs, 760 g1 ägg1 dl vetemjöl/fullkornsmjöl1 vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm paprikapulver2 krm cayennepeppar2 msk neutral oljaSallad: 1 fp rädisor, 125 g1 fp salladsmix, 30 gVitlökssås:1 fp matyoghurt, 2 dl ½ - 1 vitlöksklyfta1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stavmixer, stekpanna och två skålar.2. Rostad potatis: Skär potatis i ½ cm tjocka skivor. Blanda potatisen med neutral olja, oregano, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 20 min.3. Majsfritters: Häll av majs. Mixa hälften av majsen, ägg, vetemjöl/fullkornsmjöl, vitlöksklyfta, salt, paprikapulver och cayennepeppar slät i bunken. Rör ner resten av majsen i smeten. Låt stå.4. Sallad: Klyfta rädisor och blanda med salladsmix i den ena skålen.5. Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlöksklyfta och salt i den andra skålen.6. Majsfritters forts.: Hetta upp neutral olja i pannan, klicka ut majssmeten och stek på medelhög värme i 2–3 min/sida.7. Servera frittersen med den rostade potatisen, salladen och såsen.