


Heta majsfritters med rostad potatis och sallad
549284179990005Rostad potatis:1 fp potatis, 450 g1 msk neutral olja1 tsk oregano2 krm salt1 krm svartpepparMajsfritters:2 fp majs, 760 g1 ägg1 dl vetemjöl/fullkornsmjöl1 vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm paprikapulver2 krm cayennepeppar2 msk neutral oljaSallad: 1 fp rädisor, 125 g1 fp salladsmix, 30 gVitlökssås:1 fp matyoghurt, 2 dl ½ vitlöksklyfta1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, bunke, stavmixer, stekpanna och två skålar. 2. Rostad potatis: Skär potatis i ½ cm tjocka skivor. Blanda potatisen med neutral olja, oregano, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 20 min. 3. Majsfritters: Häll av majs. Mixa hälften av majsen, ägg, vetemjöl/fullkornsmjöl, vitlöksklyfta, salt, paprikapulver, cayennepeppar slät i bunken. Rör ner resten av majsen i smeten. 4. Sallad: Klyfta rädisor och blanda med salladsmix i skålen. 5. Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlöksklyfta och salt i skålen.6. Majsfritters forts.: Hetta upp neutral olja i pannan, klicka ut majssmeten och stek på medelhög värme i 2–3 min/sida. 7. Servera frittersen med den rostade potatisen, salladen och såsen.