Honung- och ingefärskyckling med rostad brysselkål
Honung- och ingefärskyckling med rostad brysselkål
Honung- och ingefärskyckling med rostad brysselkål

Honung- och ingefärskyckling med rostad brysselkål

349335003210001
1 fp bulgur, 125 g Brysselkål1 fp brysselkål, 400 g 1 msk olivolja2 msk japansk soja1 tsk sambal oelekKyckling1 fp kycklingfilé, ca 350 g 1 msk olivolja1 msk japansk soja1 msk honung1 tsk torkad ingefära½ tsk saltSås1 citron (skal)½ citron (saft)1 fp ricotta, 250 g 2 krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsform 15 x 20 cm, bunke, stekpanna och skål.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.3. Brysselkål: Blanda brysselkål, olivolja, japansk soja och sambal oelek i formen. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.4. Kyckling: Halvera kycklingfilé på längden. Blanda olivolja, japansk soja, honung, torkad ingefära och salt i bunken och vänd ner kycklingen. Hetta upp pannan och stek kycklingen på medelhög värme i ca 5 min/sida.5. Sås: Blanda skal och saft från citron, ricotta, salt och svartpeppar i skålen.6. Skiva upp kycklingen och servera med bulgur, brysselkål och såsen.