Honung- och ingefärskyckling med rostad brysselkål
Honung- och ingefärskyckling med rostad brysselkål
Honung- och ingefärskyckling med rostad brysselkål

Honung- och ingefärskyckling med rostad brysselkål

849235858740005
1 fp bulgur, 250 g Brysselkål1 fp brysselkål, 400 g 1 msk olivolja2 msk japansk soja1 tsk sambal oelekKyckling1 msk olivolja1 msk japansk soja1 msk honung1 tsk torkad ingefära½ tsk salt1 fp kycklingminutfilé, ca 700 g Sås1 citron (skal)½ citron (saft)1 fp ricotta, 250 g 2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g 1 msk olivolja½ citron1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsform 15 x 20 cm, bunke, stekpanna, såsskål och salladsskål.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.3. Brysselkål: Blanda brysselkål, olivolja, japansk soja och sambal oelek i formen. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.4. Kyckling: Blanda olivolja, japansk soja, honung, torkad ingefära och salt i bunken och vänd ner kycklingen. Hetta upp pannan och stek kycklingen på medelhög värme i ca 5 min/sida.5. Sås: Blanda skal och saft från citron, ricotta, salt och svartpeppar i såsskålen.6. Sallad: Blanda kålmix rödkål/grönkål, olivolja, saft från citron och salt i salladsskålen.7. Skiva upp kycklingen och servera med bulgur, brysselkål, såsen och salladen.