Huevos rancheros med rotselleri och fetaost
Huevos rancheros med rotselleri och fetaost
Huevos rancheros med rotselleri och fetaost

Huevos rancheros med rotselleri och fetaost

249154198960000
4 port. bulgurHuevos Rancheros1 bit rotselleri, ca 250 g1 gul lök1 röd paprika1 msk olivolja2 vitlöksklyftor2 msk tomatpuré2 tsk spiskummin2 tsk paprikapulver1 tsk salt1 tsk sambal oelek1 fp krossade tomater, 400 g2 dl vatten1 msk balsamvinäger1 fp sköljda svarta bönor, 380 g 1 fp babyspenat, 65 g4 ägg1 fp fetaost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull med lock, traktörpanna med lock.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Huevos rancheros: Skala och grovriv rotselleri. Hacka gul lök. Skär röd paprika i 1 cm stora tärningar. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna, pressade vitlöksklyftor, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, salt och sambal oelek på medelhög värme i 5 min. 4. Tillsätt krossade tomater, vatten, balsamvinäger i pannan och koka upp. Blanda ner sköljda svarta bönor och babyspenat, låt allt bli varmt.5. Gör 4 gropar i grytan med en slev och knäck ner ägg. Låt sjuda under lock på medelvärme i 10 min, tills äggen stelnat.6. Smula fetaost över grytan. Servera med bulgurn.