Huevos rancheros med rotselleri och fetaost
9490947839000011 fp quinoa, 125 gHuevos Rancheros1 bit rotselleri, ca 250 g1 gul lök1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré1 tsk spiskummin1 tsk paprikapulver½ tsk salt1 tsk sambal oelek1 fp krossade tomater, 390 g1 dl vatten1 msk balsamvinäger1 fp svarta bönor, 380 g 1 fp babyspenat, 65 g4 ägg1 fp fetaost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull och traktörpanna med lock.2. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.3. Huevos rancheros: Skala och grovriv rotselleri. Hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna, pressad vitlök, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, salt och sambal oelek på medelhög värme i 5 min.4. Tillsätt krossade tomater, vatten, balsamvinäger i pannan och koka upp. Blanda ner sköljda svarta bönor och babyspenat, låt allt bli varmt.5. Gör 4 gropar i grytan med en slev och knäck ner ägg. Låt sjuda under lock på medelvärme i 10 min, tills äggen stelnat.6. Smula fetaost över grytan. Servera med quinoa.